Provoz podnikatelské činnosti je aktuálně z rodinných důvodů přerušen do odvolání. Děkuji za pochopení. :-)

Lunární znamení

Slunce mnohdy představuje jakýsi středobod našeho vesmíru, podstatu, naději. Není proto divu, že se naše znamení zvěrokruhu odvíjí právě od postavení Slunce v době našeho narození. Znamení zvěrokruhu, nebo také sluneční znamení, zachycuje naši touhu po sebevyjádření, být sami sebou. Někteří mi dáte možná za pravdu, že mnohé charakteristiky vašeho znamení na vás až tak úplně nebo dokonce vůbec nesedí. Proč? Jak je to možné? Ačkoliv je právě Slunce nejdůležitějším symbolem zvěrokruhu, není jediným aspektem, který nás ovlivňuje. Osobně považuji za minimálně stejně důležitý mimo Slunce a ascendentu také Měsíc.

 

Právě postavení Měsíce (Luny) v našem horoskopu hraje velmi důležitou roli. Luna odkrývá naši nevědomou stránku na úrovni instinktů a pocitů. Jací uvnitř skutečně jsme? Jaké je naše "mimoracionální" já? To představuje Luna. A tak se snadno může stát, že člověk narozený ve vodním znamení bude docela pěkný živel, má-li Lunu v ohnivém znamení. Nebo opačně.

 

Jeden příklad za všechny, a to nemusím chodit daleko. Myslím, že by vám všichni, kteří mě dobře znají, snad i odpřisáhli, že nejsem tak úplně Střelec. Mám totiž Lunu ve Vodnářích a Ascendent v Blížencích. Pokud se tedy necítíte být tak docela ve svém "znamení", vizte, že nejste sami.


Charakteristiky lunárních znamení: 

 

Luna v Beranu

Můžete mít sklony ke spěchu, snažíte se věci řešit rychleji a agresivněji, než je žádoucí. Snadněji pak podlehnete pocitu frustrace a vyčerpání. Dokážete se sice rychle zotavit a nabrat síly, ale život není boj. Zkuste se na chvíli zastavit, zhluboka se nadechnout a podívat se kolem sebe, zda vám neuniká něco důležitého. 

 

Luna v Býku

Věci kolem vás nejsou středobodem vesmíru. Neupínejte se na jistoty, které v nich můžete spatřovat. Snažte se o nalezení sebeúcty a jistoty uvnitř vás. Smíření se sebou samým vám přinese vnitřní klid a mír, který potřebujete. Naučte se přijímat změny, které k vám přichází. 

 

Luna v Blížencích

Velmi vřele vítáte změny, které dokážete brát jako jakési dobrodružství. Dokážete si uchovat chladnou hlavu, což ale může vést také k chladnému srdci. Dejte si pozor, ať od sebe neodradíte druhé. Rádi komunikujete s druhými a je pro vás snazší seznámit se i se širokým okruhem lidí. Snažte se ale uchovat si především pár stálých přátel, o které se můžete opřít. 

 

Luna v Raku

Jste pravděpodobně velmi rodinně založení a rádi pečujete o druhé. Lidé s lunou v raku bývají skvělými a starostlivými rodiči i přáteli, ale občas to s péčí přehánějí. Okolí si totiž snadno na jejich starostlivost zvykne a začne je využívat. Můžete mít problémy s citovou nerovnováhou, naučte se držet si emoční odstup, abyste v sobě zbytečně nehromadili smutek. 

 

Luna ve Lvu

Lidé narození s Lunou ve Lvu mohou být trochu složitými osobnostmi. Možná se cítíte dobře, když dokážete udělat dojem na druhé, jste-li ale středem pozornosti, můžete se cítit v rozpacích. Nelehce nesete kritiku, kterou si pravděpodobně berete k srdci více, než je nutné. Cílem je nalézt rovnováhu mezi přílišnou sebekritikou a sebechválou.

 

Luna v Panně

Znamení Panna se vyznačuje zejména smyslem pro pořádek a jinak tomu není ani u lunárních znamení. Máte-li Lunu v Panně, můžete mít touhu vše uspořádat, a to nejen, co se týká úklidu obydlí, ale také všeho, co vám připadá chaotické. Snažte se více přijmout nedokonalosti, své i druhých a uvědomte si, že ne vše vždy bude podle vašich představ. 

 

Luna ve Vahách

Nebojte se být sami sebou a zapomeňte na všechna očekávání. Využijte své vrozené talenty dělat tento svět hezčím. Možná příliš hledáte ujištění a bezpečí okolo sebe, ale zapomínáte na sebe. Vaše potřeba ostatním stále pomáhat vás může velmi vyčerpávat. Objevujte a zjistěte, co vás činí opravdu šťastnými. 

 

Luna ve Štíru

Vaše emoce mohou být jako na horské dráze - z extrému do extrému. Svými silné empatickými schopnostmi můžete léčit a nebo zraňovat, velmi milovat a nebo silně nenávidět. Záleží jen na vašem rozhodnutí. Uvnitř můžete být zranitelní, což navenek nedáváte příliš najevo, a to vás může zraňovat ještě víc. 

 

Luna ve Střelci

Potřeba neustále něco dělat a hledat, to je Luna ve Střelci. Máte přirozený optimistický přístup ke světu, hledáte vyšší smysl vašeho života a nemáte rádi nudu. Jste spontánní a otevření, což může ostatním velmi imponovat. Jen si dejte pozor na pocity prázdnoty, které se mohou objevit zejména jste-li o samotě. 

 

Luna v Kozorohu

Naučte se věřit sami sobě a pracujte na sebevědomí, někdy se můžete cítit osamění, neužiteční či nedostateční a ujištění hledáte venku, tam ale čekat také nemusí. Nevyhledávejte schválení u druhých a naučte se přijmout takoví, jací jste. 

 

Luna ve Vodnáři

Máte dar být nestranným pozorovatelem života, což z vás dělá skvělé přátele, ale také například psychology nebo kouče. Můžete mít ale také sklon si držet odstup od emocí, což přináší do vztahů možné komplikace. Ve společnosti druhých se cítíte velmi dobře a snáze dokážete pochopit to, co se odehrává uvnitř vás. 

 

Luna v Rybách

Lunární ryby jsou nejvíce vnímavé k okolí. Můžete se cítit nejistí a až příliš submisivní, máte ovšem obrovské tvůrčí nadání, a to v mnoha oblastech. Jste velmi citlivé duše se sklonem snadno podlehnout, dejte si proto pozor na různé škodlivé návyky - popíjení alkoholu či kouření. Tyto návyky vám mohou dočasně přinést úlevu, ale vaším cílem je najít to, co vaše duše skutečně potřebuje. 

 

Jak to vnímáte vy? Souzníte s vaším znamením zvěrokruhu? Zajímali jste se někdy o postavení měsíce? A víte, jaké je vaše lunární znamení? Podělte se do komentářů. A nejste-li si jistí, jaké lunární znamení jste, ozvěte se mi, společně se na to podíváme.

 

Obrázek článku

 

Foto: wildamanda.com

Zdrojem a inspirací při psaní tohoto článku mi byly podklady od Mgr. Blanky Vojáčkové na www.najdise.cz.

Zpět do obchodu
Nejenprodusi.cz na Firmy.cz