Provoz podnikatelské činnosti je aktuálně z rodinných důvodů přerušen do odvolání. Děkuji za pochopení. :-)

Jak vybrat ten správný minerál?

Váháte nad výběrem toho správného minerálu, ale nevíte si rady? Pak je tento článek určený přesně pro Vás. Představím vám řadu způsobů, jak můžete vybrat ten správný minerál přímo pro vás. Nejčastěji si lidé minerály vybírají podle následujících hledisek:

  • podle léčivých účinků a vlastností minerálů,
  • podle znamení zvěrokruhu či horoskopu,
  • podle životního čísla,
  • podle jednotlivých čaker - energetických center těla,
  • apod.

Výběr minerálu dle léčivých účinků a vlastností

Léčivé účinky jsou minerálům přisuzovány už celá tisíciletí a zabývá se jimi mnoho knih a článků. Léčivé účinky minerálů běžně naleznete na internetu i v různých knihách, neboť se jimi zabývá mnoho autorů. Každý minerální kámen má přisouzené určité specifické vlastnosti a léčivé účinky. Na přitažení hojnosti bývá využíváno tygří oko, na dodání energie křišťál a kamenem lásky bývá nazýván růženín. Kameny bývají poměrně často používány jako součást léčby. Je však třeba zdůraznit, že by se vždy mělo jednat pouze o podpůrnou léčbu, a v případě obtíží byste vždy měli vyhledat pomoc odborníka.

 

Výběr minerálu dle znamení zvěrokruhu

Stejně jako každý kámen má přisuzované vlastnosti, tak i každé znamení zvěrokruhu má svá specifika. Už dlouho jsou jednotlivým znamením zvěrokruhu přiřazovány určité minerály, které mají nějakým způsobem podpořit jejich silné stránky a eliminovat stránky slabé. Vlastnosti minerálu a daného znamení by měli být v souladu a neměli by si vzájemně odporovat. Pokud byste například extrémně energickému znamení ještě přidali energii ve formě minerálu, mohla by z něj být neřízená střela. :-) Každý z nás jsme však jedinečný a ani dva střelci vždy nebudou stejní. Záleží na celém horoskopu a konstelaci jednotlivých planet, které se u každého z nás liší. 

 

Výběr minerálu podle životního čísla

Každý z nás má přiřazené své životní číslo na základě data narození. A stejně jako každé znamení má své určité vlastnosti, tak i jednotlivá životní čísla mají přisouzená jiné schopnosti, dovednosti a vlastnosti. I v tomto případě vlastnosti jednotlivých minerálů mají za úkol doplňovat vlastnosti životního čísla. 

 

Výběr minerálu podle čaker

Čakry sahají svými kořeny do hinduismu. Hinduisté je zkoumali a zjistili, že jsou čakry jakýmisi energetickými centry lidského těla. Tato centra (čakry) se nachází na vertikální ose těla. Rozlišují sedm základních čaker - kořenovou, sakrální, solar plexus, srdeční, krční, třetího oka a korunní. Pokud jsou čakry očištěné, cítíme harmonii, jsme zdraví a dokážeme přijímat bioenergie. Čakry můžeme posilovat cvičením jógy, meditací nebo za použití minerálních kamenů. K harmonizaci čaker Vám proto mohou výborně posloužit čakrové minerální náramky, které jsou sestavené na míru pro harmonizování čaker.

 

Při výběru minerálu můžete dále zohledit jeho barvu, tvar, či lesk a nebo zkrátka své osobní preference či intuici. Já osobně doporučuji vždy vybírat kameny intuitivně, tedy zkrátka takové, které vás zaujmou na první pohled. Pokud si minerál vyberete intuitivně, nešlápnete vedle. Vždy vás totiž k sobě přitahují takové minerály, které aktuálně potřebujete. Ti z vás, kteří již doma nějaké minerály máte, mi dáte jistě za pravdu, že ne každý den sáhnete po stejném minerálním šperku nebo kamínku. Zkrátka některý den vás zaujme ten a druhý den zase onen. A tak je to naprosto v pořádku. Poslouchejte svoji mysl a svoje srdce. A pokud si i tak nevíte s výběrem rady, můžete se inspirovat výše zmíněnými způsoby výběru. :-)

jana

 

Zpět do obchodu
Nejenprodusi.cz na Firmy.cz